Service och reparationer

SERVICE

I en perfekt cykelvärld skiner alltid solen, det är varmt och vindstilla och vägarna är rena och plana.....och utan uppförsbackar :-) Tyvärr ser verkligheten inte ut så. Smuts, grus och vatten gör att din cykel utsätts för stora påfrestningar och detta bokstavligen slipar ner cykelns komponenter. 

Genom att du regelbundet servar din cykel hos oss så håller du den inte bara i gott skick utan cykeln får även en säkerhetsgenomgång utav dess komponenter så att slitna delar upptäcks kan bytas ut innan de går sönder, något som kan bli smärtsamt om det sker under färd. 

Cyklar du väldigt ofta, t.ex. cykelpendlar dagligen och kanske året runt? Då behöver din cykel betydligt mer översyn och då kan vi skräddarsy ett prisvärt servicepaket utifrån hur du använder cykeln. Kontakta oss för mer info! 

Priserna för service är fasta, dvs att det kostar inget extra även om det skulle ta lite längre tid. Skulle vi upptäcka något som ligger utanför servicearbetet så kontaktar vi alltid dig som kund med rekommendation och prisförslag innan vi går vidare. Allt för en trygg och säker service! 


Service S

För den lite nyare cykeln som är i gott grundskick och används då och då, rekommenderas 3-4 ggr per år. Bör varvas med Service Medium. 

Säkerhetskontroll, efterdragning, justering av broms och växelsystem samt smörjning av kedja.  

350 kr

Service M

För cykeln som hålls i ett gott grundskick och används regelbundet, rekommenderas 3-4 ggr per år! 

Säkerhetskontroll, lagerkontroll med viss justering, efterdragning, justering av broms och växelsystem. Enkel rengöring och smörjning av kedja . Enkel riktning av hjul.

550 kr

Service L

För den lite mer slitna cykeln eller flitige motionären där cykeln utsätts för konstant väder och vind, rekommenderas 2-3 ggr per år!

Förutom en helservice så lägger vi mer tid på cykelns funktioner som bromsar, växlar och drivlina för att få allt att fungera så bra som möjligt. Inkluderar ca 20 minuter extra tid för utbyte utav delar eller tidskrävande justeringsarbete. I detta ryms t.ex. byte utav ett alt. två däck (beroende på cykel) eller övriga trasiga reservdelar som ryms inom tiden för servicen. För mer omfattande service/komponentsbyte vänligen se vårt XL paket. 


750 kr

Service XL

När många delar börjar bli slitna och din cykel behöver en rejäl genomgång.

Samma omfattning som Large men inkluderar 40 min extra arbete för extra krävande arbeten eller utbyte av uttjänta slitagedelar som t.ex. kedja, kassett, vajrar/höljen, lager såsom styr/vev/hjullager mm. kostnad för reservdelar tillkommer. För extremt tidskrävande reparationer görs alltid en kostnadsbedömning i dialog med kund och påbörjas först efter att båda parter är överens. Vid fel som upptäcks under reparationen och påverkar det överenskomna priset kontaktas alltid kund för dialog och godkännande innan vi slutför reparationen

975 kr

REPARATION

Nedan listas de vanligaste reparationerna och även lite till! Cyklar är ju ändå lika härliga som komplexa och de finns oändliga varianter, gamla som nya och enkla som avancerade. Därför är det omöjligt att lista allt. Men självklart så kommer vi att göra allt vi kan för att hjälpa dig även om din cykel behöver omvårdnad av det slag som du inte kan hitta nedan!  

Kontakta oss och beskriv felet så återkommer vi till dig inom kort, i de allra flesta fall har vi en lösning! 

De flesta reparationerna innefattar enbart arbetet, dvs att kostnad för slitage och reservdelar tillkommer. I vissa fall inkluderar vi även delar och tilläggstjänster, det som är inkluderat står intill beskrivningen. 

HJUL/DÄCK 

Punktering, per hjul, (inkl. ny slang). Priset varierar beroende cykelmodell och omfattning. Bedömning görs på plats med kund. 

från 300 kr

Montering/byte tubdäck, per hjul inkl lim/tejp 

från 375 kr

Montering/byte tubeless-däck, per hjul inkl. tätning

från 375 kr

Däckskifte, per hjul. (exkl. slang) 

från 200 kr

Ekerbyte, per hjul, (inkl. riktning och max 5 ekrar.)

 390 kr

Hjulriktning, per hjul 

290 kr

Navservice torpedo, nexus 3 vxl  rengöring, infettning, justering

490 kr

Navservice Nexus 7, Nexus 8, Alfine

675 kr

Navlager service fram 

från 375 kr

Navlager service bak 

från 375 kr


ELCYKEL/ ELVÄXLAR

Vi servar elcyklar som är utrustade med Shimano Steps och inom kort kommer vi även att kunna serva elcyklar med elsystem från Bosch och E-going. 

Vi servar och uppdaterar/justerar även elektroniska växelsystem från Shimano DI2, Sram AXS och Campagnolo EPS. Eftersom det svårt att ge exakt prisbild på reparationer ber vi er kontakta oss för prisuppgift. 

Felsökning/uppdatering elsystem Steps, Bosch, Egoing - kontakta oss för pris

Växeljustering/uppdatering DI2, AXS, EPS - kontakta oss för pris


BROMSAR

Byte belägg fälgbroms, per broms, (inkl justering)

  fr 175 kr

Byte belägg skivbroms, per broms, (inkl. justering av ok och vajer)

fr 225 kr

Inställning/justering skivbroms m. vajer, fram och bak

250 kr

Byte bromsskivor, per hjul (inkl. justering av ok och vajer)

 225 kr

Luftning hydrauliska bromsar, fram och bak 

 490 kr

Justering mekaniska bromsar, fram och bak

225 kr

Byte enbart bromsvajer, per broms, (inkl. vajer*)

290 kr

Byte bromsvajer + hölje, per broms, (inkl. vajer och hölje*)  

390 kr

Service av bromsvajer och hölje, fram och bak

290 kr


VÄXLAR

Växeljustering, fram och bakväxel utanpåliggande

från 250 kr

Växeljustering, navväxel

150 kr

Byte enbart växelvajer, per växel, (inkl. vajer och justering*)

290 kr

Byte växelvajer + hölje, per växel, (inkl. vajer, hölje och justering*)  

390 kr

Service av växelvajer och hölje, fram och bak (inkl. justering)

290 kr


DÄMPARSERVICE

Pris på dämparservice varierar efter modell av dämpare och omfattning. Vänligen kontakta oss för exakt prisuppgift. Ha gärna dämparens ID nummer redo. 

Vi servar endast dämpare från Fox och Rockshox.

 *Observera att vi under säsong (mars-okt) skickar in fram/bakdämpare till våra samarbetspartners vilket innebär en längre väntetid. 

900-2750kr*


ÖVRIGT

Byte av kedja, (inkl. smörjning och justering)

200 kr

Byte av vevlager/vevparti exkl. material

300 kr

Byte styrlager exkl. material

fr 290 kr

Byte av drivlina, (kassett, kedja, vevparti, pedaler, växelförare) inkl. justering. exkl. delar

695 kr

Felsökning inkl. kostnadsförslag

390 kr

Löpande kostnad övriga arbeten 

395 kr/30 min


* Avser standardvajer och hölje av god kvalitet. Mellanskillnad tillkommer vid val av dyrare fabrikat t.ex. Ultegra, Dura Ace mm.